Foto Miika Rautiainen, för Simpukka-föreningens kampanj kring olika barnlöshetssituationer, Simpukka-veckan 2019

söndag 2 februari 2020

Styrelsemöte 1/2020

Årets Simpukka-styrelse hade sitt första möte igår, och ett ivrigt gäng på 8 personer + verksamhetsledaren hade goda diskussioner mellan kl 11 och kl 15. Lyckades hålla oss precis till tidtabellen, två minuter till godo när utsatta tiden tog slut. Stor del gick till att sätta in oss i arbetet inom föreningen, när 6 av 9 (styrelse + suppleanter) är nya. Men det var bra också för oss som varit med tidigare att bli påminda om föreningens uppbyggnad, strategi och agenda. Det är ju ändå viktigt att de styr också styrelsens arbete.


Simpukka har jobbat mycket med strategi, vision och bränd de senaste åren, och har mycket förtjänstfullt (tycker jag) gett uttryck för det de vill vara och vill ge. Visionen är att alla i Finland som råkar ut för ofrivillig barnlöshet får hjälp och stöd. Missionen att vara en gemenskap för barnlösa, som genom information, stöd och samhällspåverkan förbättrar de barnlösas situation. Värderingar som föreningen bygger sin verksamhet på är sakkunskap, gemenskap (yhteisöllisyys), öppenhet, empati, tillgänglighet och mod, och den upplevelse man vill ge är att föreningen är lätt att ta kontakt med, alla är välkomna, att verksamheten kan underlätta den situation medlemmarna finns i och att vi beslutsamt driver ofrivilligt barnlösas ärenden och är den främsta sakkunniga i de frågorna.

Mer kring strategi och vision hittar ni på finska på föreningens websida.

Mötesärenden förstås en del klubba-igenom-grejer enligt stadgar och bestämmelser, men också vissa viktiga diskussionsärenden med funderingar kring vad som behövs, och hur vi som styrelse kan delta i och underlätta för det arbete som föreningen gör. Vad kan vi göra för att synliggöra ofrivillig barnlöshet, olika aspekter, synvinklar och påverkansområden? Vad är viktigt för just oss, just den här styrelsen? Vilka kunnanden har vi inom gruppen, som det är bra att lyfta fram och ta hjälp av? Det är ett brett kunnande, och ett brett barnlöshetsperspektiv, i den här styrelsen... Så jag tror vi kan hitta många verkfulla metoder, som kan ge ansikte åt den här så tunga problematiken.

Och sen är det alltid lika fint att se, som info i slutet av möteslistan, hur mycket verksamhet som är på gång! Vad har hänt sen förra mötet, vad händer innan nästa. Trots bara dryga två månader mellan är det många punkter på de listorna. Sånt som händer finns också i händelsekalendern på föreningens nätsida.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar