Foto Miika Rautiainen, för Simpukka-föreningens kampanj kring olika barnlöshetssituationer, Simpukka-veckan 2019

fredag 13 oktober 2017

Inga fler frågor om barnalstring!!!

Efter presidentparets korta inlägg i/kring/om barnlöshetsfrågan har det kommit en mängd olika kommentarer. Framför allt på babynyheterna och de ord de levererades med - och som jag har de flesta verkligen varit berörda av att de valde att också ge en inblick i den tunga vägen till nuläget. Men också barnlöshet sådär allmänt har i förlängningen fått mer plats ett tag just nu. Jättebra, är iallafall min åsikt. Andra kanske tycker det blir för mycket av det "goda". Men, tabut behöver absolut brytas i denhär frågan, är min starka och klara åsikt, så det är bara sååå jättebra med synligheten!!

Då barnlöshet också varit på tapeten ett par omgångar i Toisenlaiset äidit-programmet har det dykt upp en del grejer därifrån med, och det inlägg i hela denna lilla bäck av inlägg som jag hittills har reagerat mest positivt på är Iltasanomats inlägg efter ett av dom programmen där läsare har fått skicka in sina synvinklar och berättelser på temat barnlöshet. Det kryllar av saker man som ofrivilligt barnlös känner igen, och som skulle vara viktiga också för alla andra att nu ens lite bli uppmärksamma på. Kring kommentarer, kring hur det känns, kring olika situationer, kring en del av allt det tunga... Läs!

Underrubriken på grejen undrar att "Sovittaisiinko se tässä ja nyt: ei enää koskaan kysellä toisten lisääntymissuunitelmista." - Sku vi komma överens om det här och nu: vi frågar aldrig mer om andras förökningsplaner.

Inlägg efter presidentparets nyheter finns t.ex. här;
Ess.fi, Ei mikään vaalivauva
IS, Yksikään vauva ei ole vaalivauva
Paha Pastori, Presidenttipari loi lohtua sanomalla paljon
Kodin Kuvalehti, Lapsettomuus kosketta joka viidettä suomalaista
Aamulehti, Jenni Haukio ja Sauli Niinistö toivat vauvauutisellaan...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar