Foto Miika Rautiainen, för Simpukka-föreningens kampanj kring olika barnlöshetssituationer, Simpukka-veckan 2019

torsdag 15 oktober 2020

Babyloss remembrance day

Idag är det internationella Pregnancy and Infant Loss Remembrance Day. Sista dagen i Pregnancy and Infant Loss Awareness Week, mitt i Pregnancy and Infant Loss Awareness Month. (Fråga inte mej varför det finns både en dag, en vecka och en månad för det.) 

Awareness och Remembrance - både för andra, för att öka insikt i hur vanligt missfall och spädbarnsdöd är och hur enorm kris och sorg det är  - och för oss som varit med om det, som ett tillfälle att stanna upp, ge dem rum, minnas och sörja dem, det som kunde varit.

Under veckan finns det en hel del program, påminnelser och inlägg - t.ex. en serie intervjuer på InstaLive med @zoeadelle. Kan kanske också hittas på sayinggoodbye.org. Lyssna på en om liv som barnlös efter missfall och misslyckad vård. Hög igenkänning...

Under dagen idag går en våg av ljus över världen, klockan sju på kvällen i varje tidszon, för de barn som aldrig blev till, aldrig fick komma hit eller kom men for direkt. För att minnas dem och sörja dem, och för att synliggöra hur många det är. Hur många som påverkas.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar